We vieren hier

het gewone leven

Komende data voor de open maaltijden

15 Februari 2019

De eerst volgende open maaltijden in 2019 zijn: 27 februari, 20 maart en 10 april. dat zijn allemaal woensdagen. De inloop is vanaf 17.45 en we eten om 18.00. Daarna koffie/thee en een spelletje als je zin hebt!

Audit 2018 Met vlag en wimpel geslaagd voor het bieden van dagbesteding en wonen!

18 Mei 2018

In april 2015 ontvingen wij voor het eerst het keurmerk voor de zorg die we leveren. Nu drie jaar later is er opnieuw een toest geweest van onze kwaliteit. Op 17 mei hebben we een positieve uitslag gehad en is het keurmerk voor drie jaar verlengd zowel voor de dagbesteding als voor de woonzorg en ambulante begeleiding. Omdat we al onze zorg goed hebben geregeld, zijn we met vlag en wimpel geslaagd. We merken dat het evalueren en bijstellen van procedures en processen is ingebed in onze manier van werken. Daardoor was alles eigenlijk al voor de audit op orde en dat werkt fijn!!

Open maaltijden

5 Februari 2018

Sinds oktober vorig jaar houden we open maaltijden op de Hof. Iedere drie weken zetten we ons huis open voor mensen die graag met ons mee willen eten. Bewoners nodigen vrienden en bekenden uit en daarnaast staan we ook open voor onbekenden die behoefte hebben aan een gezellige maaltijd. De maaltijden maken we overdag met elkaar klaar, zodat we er 's avonds met ruim 20 personen van kunnen genieten. Zo verbinden we allerlei mensen met verschillende achtergronden aan elkaar!!

Algemene mededeling over onze samenwerking met Boer en Zorg en Klaver4You

25 Oktober 2017

Sinds 2016 is het voor ons mogelijk om via onze partners Zorg in Natura (ZiN) te leveren. Dat doen we via de Coöperaties Klaver4You en Boer en Zorg. De geleverde zorg valt onder het contract van deze Coöperaties, die namens de aangesloten leden als opdrachtnemer fungeren.

De Hof van Sion is lid van de Coöperaties Boer en Zorg en Klaver4You en levert namens de Coöperaties de zorg.

Videokennismaking!

26 September 2016

Afgelopen week is de videokennismaking gepubliceerd! Je kunt deze vinden hier op de website onder het kopje video of bovenaan de facebookpagina van Hof van Sion. Kijk er maar eens naar!

De Hof 5 jaar!!

13 Juni 2016

Al vijf jaar lang mogen we intens genieten van het mooie leven op de Hof! In onderstaande nieuwsitems  geven we een overzicht van hoe we er op dit moment voorstaan. We laten ook verschillende mensen aan het woord die iets vertellen over hoe ze het leven en werken op de hof ervaren. 

Onze kracht

13 Juni 2016

De kracht van de zorg die we bieden krijgen we steeds scherper in beeld. We hebben een leefgroep met bewoners die heel goed bij elkaar passen. Dat komt doordat we helder voor ogen hebben wat wij kunnen bieden en wat de randvoorwaarden zijn om tot groei te kunnen komen. Hoe gaaf is dat!

Jan Willem over de Hof

12 Juni 2016

De Hof van Sion 5 jaar.

Van de 5 jaar woon ik inmiddels 3 jaar op deze mooie plek. Ik merk dat we een hele hechte groep hebben. Hier op de Hof staan we altijd voor elkaar klaar. En ik merk dat dit heel erg fijn voelt. Het is fijn dat zowel begeleiding als bewoners onderling erg op elkaar betrokken zijn, en dat we samen door ups en downs heen kunnen komen.

Het is prettig om te merken dat we erg veel plezier met elkaar kunnen maken. Goede gesprekken, soms ook moeilijk. Maar ook gezellige dagen met elkaar met uitstapjes maar ook thuis lekker ontspannen. Meestal is de sfeer in huis erg prettig, en ik voel deze plek dan ook als een erg veilige en warme plek. Dit is echt mijn thuis geworden. Het is leuk om met elkaar te groeien in wie we zijn en wat we doen. Ik hoop dat de Hof van Sion nog lang mag bestaan, en dat deze plek zo veilig en vertrouwd blijft.

 Groetjes,

Jan Willem

Bert Reinds, Orthopedagoog: Vanuit verbondenheid elkaar mooier te maken!

12 Juni 2016

Het contact met de Hof van Sion is ontstaan zo’n twee jaar geleden, tijdens een wandeling in de Ardennen. Martijn was daar met zijn zoon in een vader-zoon weekend van de 4e Musketier en ik als spreker. Hij vertelde met zoveel passie over de Hof dat ik nieuwsgierig werd en meer wilde weten.  We wisselden gegevens uit, wellicht konden we in de toekomst iets voor elkaar betekenen.

 Terug in Nederland werd de eerste afspraak gemaakt. Eerst wat verkennende gesprekken met Jet en Martijn, later mocht ik een avond met de bewoners meemaken, en vervolgens werden de eerste stappen opweg naar intervisie met het team gezet.Ondertussen hebben wij, het team en ik, alweer een jaar, een keer in de zes weken, intervisie.

 We zijn allen zeer enthousiast over deze vorm van deskundigheidsbevordering. Vanuit verbondenheid willen we elke collega meer zichtbaar maken, de kwaliteiten die in hem of haar aanwezig zijn uitpakken. Best spannend, vooral in het begin, maar die spanning is er nu wel af, we zien er steeds naar uit.

 Omdat de Hof van Sion buitengewone mensen opvangt, verlangen we ook buitengewone zorg aan te bieden. Het is iets meer dan alleen een baan. Zoals het team elkaar wil uitpakken door samen op te trekken, willen wij ook dat de bewoners worden uitgepakt.

 Juist met hun bijzondere karakter kenmerken, hun eigen geschiedenis, is het van belang dat ze een plek hebben waar ze mogen zijn! De boodschap die de Hof wil uitdragen is: ‘Je waarde wordt niet bepaald door wat je hebt of kunt, maar in wie je bent in Christus. En die persoon willen we erkennen, en zichtbaar maken.’

Het DNA van de Hof van Sion is: Professionaliteit kenmerkt zich door: Transparantie, kwetsbaarheid, echtheid, verbondenheid, en de bereidheid om elke dag te willen leren!

 Ik ervaar het als een voorrecht om onder de regie van de Hemelse Vader ook voor deze bijzondere groep mensen en hun begeleiders van betekenis te kunnen zijn.

 Bert Reinds

Orthopedagoog

 

Niels is student aan Hogeschool Viaa. Hij heeft een prachtig stagejaar beleefd!

12 Juni 2016

Hallo allemaal, ik zal me even voorstellen. Ik ben Niels Jansen, 21 jaar en woon in Ommen. Ik volg de opleiding Social Work (SPH) op de Viaa in Zwolle. Momenteel loopt mijn derde jaar ten einde en afgelopen jaar mocht ik stagelopen op de Hof van Sion. Vanaf het begin van mijn stageperiode werd ik meegenomen in de sfeer van deze mooie plek. Toen ik begeleiding en bewoners leerde kennen merkte ik direct dat de manier van omgaan met elkaar op een heel prettige manier gaat. We leven op de Hof vanuit verbondenheid met elkaar, met vertrouwen hierbij als basis. Dit heb ik ook als stagiaire mogen ervaren en hier vanuit heb ik veel dingen mogen ervaren en leren. Wat me vooral erg heeft geholpen in mijn leerproces is dat ik telkens, van zowel begeleiding als bewoners, het gevoel kreeg dat ik er mag zijn. De kwetsbaarheid die we aan elkaar mogen laten zien levert op dat we niet bang hoeven te zijn om fouten te maken, maar dat we hieruit steeds kunnen leren met en van elkaar. Zo gaan we als begeleiders met elkaar om, maar ook met bewoners. Mede hierdoor denk ik dat de Hof van Sion een plek is waar veel mensen zich direct thuis zullen voelen, en precies dat ervaren waar ze behoefte aan hebben. De rust, de mooie tuin en de aandacht voor elkaar. Een mooi gesprek aan de eettafel leidde tot de volgende uitspraak van een bewoner: ‘Op de Hof voelt het niet als vrienden of vriendinnen, mijn medebewoners zijn eerder broers of zussen.’ Dit geeft precies weer hoe de mensen van de Hof van Sion ook voor mij geworden zijn, ze zijn meer dan collega’s, en meer dan bewoners. Als laatste en tegelijk ook als belangrijkste wil ik nog zeggen dat de Heer door alles heen schijnt bij wat we op de Hof doen. Het werken in de tuin, de momenten samen, de moeilijke maar ook vrolijke dingen, kortom; God helpt ons en is ons nabij bij alles wat we ondernemen op de Hof van Sion. Psalm 110 vers 2: ‘De Heer die woont op de berg Sion…’ Dat de Heer aanwezig is op de Hof van Sion heb ik mogen ervaren. Ik wil ook via deze manier iedereen bedanken voor dit prachtige stagejaar!! Jet en Martijn; jullie hebben een super mooie plek gecreëerd waarin ik me erg thuis gevoeld heb, van harte gefeliciteerd met het 5 jarig bestaan van de Hof van Sion.  

Vanuit Limburg naar "Holland"

12 Juni 2016

Onze ruim vier maanden ervaring met ‘de Hof van Sion’.

Onze dochter heeft ongeveer vijf jaar in een niet-christelijke woonvorm gewoond maar wij en ook zij vonden de begeleiding daar te weinig en te vrijblijvend voor haar.

Wij zijn daarom op zoek gegaan naar een andere en  christelijke woonvorm. En die vonden wij een eind boven de grote rivieren n.l. in ‘Holland’ zoals ze bij ons in Zuid-Limburg zeggen. We kwamen terecht bij ‘de Hof van Sion’ die zijn naam eer aan doet, niet alleen vanwege de prachtige woonboerderij met de mooie tuin en de dieren maar ook vanwege de goede sfeer die daar aanwezig is.

Wij willen ‘de Hof van Sion’ typeren in drie kernwoorden n.l. : 1] geborgenheid, 2] liefde en 3] goede begeleiding.

1] Geborgenheid voor de bewoners, juist voor de structuur en duidelijkheid die geboden wordt.

2] Liefde die gegeven wordt en wat doorwerkt in de hele woongemeenschap en de acceptatie dat

     Iedereen mag zijn wie hij/zij is.

3] Goede begeleiding, er wordt heel serieus en grondig bekeken welke problemen erbij bewoners

     zijn en wat iemand heeft meegemaakt en daar wordt op de juiste manier op ingespeeld in samen-

     spraak met de ouders.

En deze kernwoorden staan in relatie met de Heere God, dat is het uitgangspunt en dat geeft een extra dimensie. Kortom we zijn blij en dankbaar dat onze dochter op ‘de Hof van Sion’ woont. Ze weet zich daar op haar plaats, een goede voedingsbodem om te kunnen herstellen en groeien.

Jan en Anke

Ontwikkelingen in vogelvlucht

11 Juni 2016

Terug kijkend is er meer ontwikkeld dan we zelf beseffen.  Een aantal voorbeelden:

Gezond eten met verse producten, zonder pakjes.
Meer zelfvoorzienend door de moestuin voor groenten, fruitbomen voor appels en peren, bijen voor honing, een kalf en twee wolvarkens voor vlees en verse eieren van de kippen.
Er zijn zonnepanelen voor groene ernergie.  
Een verbouwing van het tuinhuis waar we vergaderen en feestjes geven.
Er zijn meer dan dertig bomen gekapt, we hebben een stuk grond gekocht en de  tuin is bijna helemaal opnieuw ingericht.
Naast het bieden van woonzorg en dagbesteding zijn we ook mensen ambulante gaan begeleiden. 

 Als we dit zo opschrijven klinkt het paradijselijk mooi, en kunnen niet anders zeggen, dat is het ook!!

 

Schaatsbaan 's Heerenbroek verandert in open luchtzwembad

3 December 2015

Deze week is de schaatsbaan in 's Heerenbroek weer vol water gelopen. Zodat er deze winter hopenlijk weer geschaatst kan worden. Zelf denken we dat er door de klimaatveranderingen geen ijs komt en gaan er vanuit dat 's Heerenbroek vanaf nu een open luchtzwembad heeft dat vanaf 1 december tot ongeveer maart geopend zal zijn. Jan Willem maakte vandaag als eerste gebruik van het zwembad door te genieten van een frisse duik en te drijven op zijn luchtbed. Heerlijk ontspannen, aldus Jan Willem.

Zorg in natura (ZIN) of Persoons gebonden budget (PGB)

22 November 2015

Bij Hof van Sion wordt de zorg op verschillende manieren gefinancierd. Het beschermd wonen op onze woonboerderij wordt vanuit het PGB betaald. Op dit moment zijn we lid van een tweetal cooperaties, te weten Boer en Zorg en Klaver4you. Dat geeft jou de mogelijkheid om ambulante begeleiding, logeren en dagbesteding af te nemen op basis van ZIN. 

Samenwerking met orthopedagoog Bert Reinds

30 Oktober 2015

Sinds juni 2015 is orthopedagoog Bert Reinds van Me and My House betrokken bij de intervisie bijeenkomsten van het team. Elke zes weken hebben we met het team een intervisie bijeenkomst. Dat doen we omdat we graag onszelf onderzoeken en scherp houden. Zo kunnen we nog beter zorg verlenen en werken we aan een verdieping in de samenwerking met elkaar. Bert is echt een kanjer! Kijk maar eens op www.meandmyhouse.nl

Rondslingerende schoenen gesignaleerd

22 April 2015

Vanmorgen kom ik op de woongroep en zie ik mijn schoenen aan het plafond hangen! Op kantoor ligt een briefje:

" Lieve Martijn,

Het is op de Hof niet toegestaan om schoenen of sloffen te laten slingeren.

Daar wordt streng op gecontroleerd. Vandaar dat wij (de bewoners, Andrea en Jenita), je schoenen hebben opgeruimd, daar waar ze niet in de weg staan.

Geen dank!

Groetjes,

Ons allemaal"

 

Nou mooie opbergplek!!

Kwaliteit laat je zien!!

8 April 2015

Eind maart 2015 is de auditor van Landbouw en Zorg langsgeweest om te kijken of de zorg die wordt geleverd voldoet aan de eisen die het kwaliteitswaarborg daaraan stelt. Vandaag hebben we te horen gekregen dat wij het Kwaliteitskeurmerk hebben en daar zijn we heel trots op! We zijn getoetst op de manier waarop we gegevens van onze bewoners vastleggen, evalueren en bijstellen. Wordt er veilig met machines gewerkt en hoe ga je om met brandveiligheid. Hoe wordt de intake gedaan en hoe weet je wat er leeft bij de deelnemers? Allemaal thema's die de revue zijn gepasseerd.

Overeenkomsten met gemeente Zwolle en Kampen

11 December 2014

De afgelopen week zijn alle overeenkomsten die nodig zijn met de gemeente Kampen en Zwolle getekend. Dat houdt in dat we ook in 2015 en 2016 dagbesteding, kortdurend verblijf en ambulante begeleiding kunnen blijven bieden. De erkennning als instelling door het ministerie van VWS hadden we al in 2011 en komt nu ook van pas. Deze erkenning is nodig om de betaling te kunnen regelen. 

Kwaliteit laat je zien!

1 Maart 2014

Het afgelopen jaar hebben we hard gewerkt, om het kwaliteitskeurmerk voor zorgboerderijen te behalen. We hebben hiervoor een positieve beoordeling gehad. Dat betekent dat we het komende jaar draaien met het kwaliteitssysteem van Landbouw en Zorg en we in maart 2015 de audit krijgen. Als de audit is geweest hebben we officieel het keurmerk. Daar zijn we best trots op!

Varkens op de Hof van Sion

29 December 2012

Drie weken geleden zijn onze hofvarkens gearriveerd! Het zijn twee kleine biggen van drie maanden oud en ze blijven heel klein. We hebben de beide zusjes opgehaald helemaal uit Haarlem, omdat het een ras is dat echt klein blijft. Ze zijn werkelijk prachtig om te zien en iedereen was direct verkocht toe ze aankwamen. Het schijnt dat varkens na dolfijnen en olifanten de slimste dieren zijn, dus dat belooft nog wat.

Actueel

Contact

T (06) 1941 9198
T (06) 1945 6558

Vind ons

Stuurmansweg 2A
8275 AJ 'sHeerenbroek

Design by No.3 | Nummerdrie.nl | Ontwerpstudio