We vieren hier

het gewone leven

Imkerij

 Sinds 2012 wordt er op Hof van Sion volop geimkerd. Er staan zo'n 4 volken opgesteld achter in de tuin, waar de bijen in alle rust in- en uit kunnen vliegen om het volk te verzorgen met nectar, stuifmeel en propolis. Martijn heeft bij de bijenvereniging afdeling Zwolle zijn imkerdiploma gehaald. Twee keer per jaar slingeren we samen met de deelnemers de gevulde raten met honing. Daarna wordt de honing dubbel gezeefd om alle ongerechtigheden eruit te halen. Als de honing 48 uur heeft gestaan is het tijd om de potjes te vullen. Daar genieten we volop zelf van, maar we delen het ook graag met anderen. 

Honing

De bijen produceren honing. Een heerlijk natuurproduct uit de IJsseldelta. Puur en zonder bestrijdingsmiddelen geproduceerd. De honing gebruiken we natuurlijk zelf, maar er is ook voldoende over voor de verkoop. Zin in een heerlijke pot honing? Neem dan even contact met ons op.

Propolis

Bijen produceren ok propolis. Dat is een harsachtige stof, die bijen verzamelen van knoppen en de bast van verschillende bomen. Het liefst berken en populieren, maar ook wel van andere bomen. Met deze hars worden kieren en gaten dichtgemaakt en cellen gereinigd. Het is bekend dat deze stof een sterk bacterieremmende werking heeft. Huisarts Wiebe Braam heeft een uitgebreid literatuuronderzoek gedaan naar de geneeskrachtige werking van propolis. Hij geeft een onderbouwing van positieve effecten bij aandoeningen zoals acne, schimmelinfecties, allergie, hooikoorts, koortslip etc. Bij Hof van Sion verwerken we de propolis in de volgende twee producten:

1. Propolis zalf, bestaande uit zuivere bijenwas, wolvet en 9%propolistinctuur.

2. Propolis tinctuur. Dit is een oplossing van 50% propolis opgelost in alcohol 96%

Bijenwas

Bijen hebben wasklieren, waar ze wasplaatjes mee "uitzweten". Met de was bouwen ze cellen met 6 kanten in de honingraten, zodat er honing en stuifmeel in kan worden opgeslagen. Ook worden  cellen gebruikt om jonge bijen in te laten groeien. Als deze was door ons wordt gesmolten en gezeefd, ontstaat een mooie geurende gezuiverde was, die we verwerken in onze producten.

1. Body balsem. Een lekker geurende balsem met een hele reeks aan verzorgende natuurlijke ingredienten. Onze balsem bestaat uit bijenwas, kokosolie, zoete amandelolie, jojobaolie, sheaboter, cocaoboter, mangoboter, vitamine E, Rozemarijn extract en fresh coton

2. Lippenbalsem. 

 

Als je ons volgt via facebook, dan zie je geregeld de imkeractiviteiten voorbij komen!

Dagbesteding

Contact

T (06) 1941 9198
T (06) 1945 6558

Vind ons

Stuurmansweg 2A
8275 AJ 'sHeerenbroek

Design by No.3 | Nummerdrie.nl | Ontwerpstudio