Je voelt je thuis

waar je wordt begrepen

Wonen bij
Hof van Sion

Een stabiele woonplek in de wijk, midden in de samenleving

Een thuis met aandacht, waarbij jij je veilig voelt en waar je wordt gezien. Ben je op zoek naar een thuis dat bij jou past? Op Hof van Sion woon je mooi buiten en tegelijk dichtbij Zwolle.  

Wellicht heb je allerlei levensvragen en heb je jouw eigen verwachtingen over werken, wonen en relaties moeten bijstellen. Samen met ons werk je eerst aan voldoende stabiliteit door het volgen van een duidelijke structuur in een veilige betrokken woongroep. 

Gaande weg ga je kijken wat jouw vermogen is tot herstel en groei. We geloven dat ieder mens, door God gegeven talenten heeft, die jou uniek maken. De boodschap die de Hof wil uitdragen is: ‘Je waarde wordt niet bepaald door wat je hebt of kunt, maar in wie je bent in Christus. En die persoon willen we erkennen, en zichtbaar maken.’

Het huis is zo ingedeeld dat je een ruime eigen woon/slaapkamer hebt. Daarnaast is er een grote gemeenschappelijke leefruimte. Hoeveel we samen doen (bijvoorbeeld eten of ontspannen) hangt af van wat jij nodig hebt. Wij vinden het zelf belangrijk om samen met anderen te leven met alles wat erbij hoort. 

Wat kan ik leren?

De woongroep bestaat uit een mix van jonge mensen waarvan een aantal het perspectief hebben om door te groeien naar zelfstandig wonen en mensen die dat perspectief niet hebben. Als je bij ons komt wonen, kijken we vooral naar wat je wel kunt en wat je kan leren. Wat zijn jouw unieke gaven en hoe kan je die inzetten, om wat (nog)niet goed lukt toch mogelijk te maken! Door het inzetten van jouw talenten bouw je zelfvertrouwen op. We gaan ervoor om je zo zelfstandig mogelijk te leren leven. De basis daarvoor is een veilige stabiele omgeving. Die bieden we op Hof van Sion.

Je bent onderdeel van onze woongroep en leert op alle levensgebieden zo zelfstandig mogelijk te worden. Op het gebied van sociale relaties, zelfzorg, het schoonhouden van je kamer, boodschappen doen, koken, het doen van de was, (financiele)administratie etc. Bij iedere taak kijken we wat je zelf al kunt en maken we samen een ondersteuningsplan om steeds vaardiger te worden. 

Hoe lang duurt dat?

Hoe lang je bij ons woont hangt af van wat je allemaal wilt leren. Iedereen leert op een andere manier en in een ander tempo. We kijken steeds wat het best bij jou aansluit. Ook als er geen perspectief is op het doorgroeien naar een vorm van alleen wonen kun je bij ons terecht. De praktijk laat zien dat als je doorstroomt naar een eigen woning, er toch een periode ondersteuning nodig blijft. We helpen je bij het zoeken van (zelfstandige) woonruimte en bieden de begeleiding die jij nodig hebt. 

Wie kan zich aanmelden voor een woonplek?

Onze boerderij is wel een bijzondere boerderij. Als je een indicatie hebt voor wonen en je bent tussen de 17 en 30 jaar, gaan we eerst met elkaar kennismaken. Op Hof van Sion kunnen zeven mensen wonen. Lijkt het je leuk? Neem gerust contact met ons op. 

Wat kost het om met jullie samen te wonen?

De kosten bestaan uit twee delen: de kosten voor zorg en de kosten voor het wonen.

Heb je een beschikking vanuit de WLZ (Wet Langdurige Zorg) dan worden de kosten van de zorg en begeleiding vergoed via het PGB (Persoons Gebonden Budget).  De kosten voor het wonen, zoals de huur en het eten en drinken betaal je zelf.

Als je een beschikking hebt vanuit de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) worden de kosten voor de zorg, begeleiding en de kosten voor het wonen vergoed op basis van ZIN (Zorg in Natura).
 

Wonen

Contact

T (06) 1941 9198
T (06) 1945 6558

Vind ons

Stuurmansweg 2A
8275 AJ 'sHeerenbroek

Design by No.3 | Nummerdrie.nl | Ontwerpstudio